стины

Ирина Юрчук
Стіни

Зруйновані оселі. Скільки
Ще цілей в нищівному плані?
Тут стіни вистояли тільки
Несучі і меморіальні…

Колись і стіни мали вуха,
Роти і очі, груди, спини…
Тепер ні духу і ні руху,
Лиш протяг свище без упину.

Остов обвугленої спальні
І рештки затишків кухонних.
За боже не відповідальні
В кутку закопчені ікони.

Порожній дім, затихлий вулик.
Дзвінкої тиші рветься стр;нка.
Шикується на пам'ять вулиць
Будинків ряд по стійці струнко.

Тривимірний незграбний простір.
Не в спілці обсяг з площиною.
Зависло в піднебессі просто
Гніздо лелече над війною…

У вічність вікон промінь влучить:
Кінець  давильні епохальній,
Бо тут міцна стіна – несуча,
А рятівна – меморіальна.