Гаварлiвая Варона

Валентина Дробышевская
Гора для ўсяго раёна -
Гаварлівая Варона.

Зранку ўсе навіны ночы
Ад Вароны ў вушы крочаць.

Не паспее глянуць вока,
Як гаворка йдзе пад бокам:

- Гэты з гэтай сустракаўся,
Той не з тою заляцаўся,

Не па крылах паляцеў,
Вельмі рана пастарэў,

Не ў тым гняздзе сядзелі,
Шмат пілі, ды мала елі...

Тыя, тая, тое, той....
Не знайсці нідзе спакой.

Стогнуць бедныя суседзі:
- Зараз кожны з глузду з'едзе!

Трэба нешта вырашаць!
Скаргу ў Неба напісаць.

Усім раёнам у заяве
Адлюстроўвалі па справе.

Выйшаў цэлы серыял!
Гэта ж трэба! Столькі з'яў!

З Неба скінулі пячэнне.
- Слухайце распараджэнне:

Па абставінах Варона
Выганяецца з раёна.

Зранку ўсе раскрылі вушы...
Толькі сонца вочы плюшчыць.

Ніадкуль навін няма.
Сэрцы глушыць цішыня.

Неяк стала нецікава.
Не ідуць, як трэба, справы.

Зразумелі ўсім раёнам:
Жыць не могуць без Вароны.

Пішуць зноў прашэнне ў Неба:
- Без Вароны як без хлеба!

Гаварлівую вярніце!
А пячэнне забярыце.

Скінулі распараджэнне:
Кожны дзень перасяленне

Нам рабіць немэтазгодна.
Прыйдзецца чакаць паўгода.

...Дачакаліся! Варона -
Зорка ўсяго раёна.

Рэйтынг ранішніх навін
У Небе дасягнуў вяршынь!

... Калі спешныя высновы,
Вынік будзе нездаровы,

Бо сваё заўжды да сэрца,
З цягам часу прыжывецца.

***
Вось выснова ад высноў:
Наламаць няцяжка дроў.

Каб знайсці ім прымяненне,
Трэба жыць у паразуменні.