Молитва

Стенис Лав
Щоб хоч якось дожити до старості
І безслідно у вічність піти,
Прошу, Боже, дай мені слабості
Відступить від своєї мети.

Щоб уникнути чесної бідності
І від рабської праці втекти,
Пошли, Господи, мені підлості.
Хто, як не Ти?

Я б волів щось верзти і патякати
Десь ховаючись на чужині.
Але тільки прозріння і тяготи
Шлеш ти мені.

Я не схиблю, не зваблю, не їстиму,
Відганятиму хтиві думки,
Благий Отче, відкрий мені істину,
Бо пітьма вже дається взнаки.

Все, що маю я – страхи і немощі
І на серці постійно шкребе.
Боже, дай мені, дай мені те, про що
Я давно вже благаю Тебе.