Душата ми - птица

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Като птица, за полет родена,
и духът ми свободен лети.
Аз не мога да бъда смирена,
не понасям окови, юзди.

Като птица, свободна живея,
със щастливо, любящо сърце.
Аз заключена в клетка не пея,
не прекършвай ти мойте криле!

С дух на птица, за мен  свободата
означава безмерна любов.
Скъпи мой, да разтворим крилата,
щом за полет и ти си готов!