Шо ныма у восьмёрок,

Васыль Брыль-Кобзар
Так но жырных маслов

И вот мы у восьмёрок.
Ой, а там усёго!..
Конный прывод молотыть
48 снопов!

Кулаком був бо хто дэ.
И ны дидко Павло?
Так шо зарэ нам Коля
Влад завалыть китов.

Тут но еблыка, што ли,
Рижэ брат мий шынковк?
Да зайды но до жонкы –
Там в тазах всюды мёд!..

И слывкы з алычоё,
И вышэнь, и дулёк!
Ны була б то Галёнка,
Шо в веснушках унь щочк.

Так, прыйихав чого, друг?
На полудынь? Ого, в!..
А у нас тут ны грошыка.
И якый тоби борщ. –

Ну, так я зарэ гондэ
Вам позычу чы шо? –
Не! Ты шо! Ради бога!
От-от пенсии ждём.

И ужо разговоров
Ныякых и ны крох:
От спычу шас блиночков?
Ибо каш ны йимо.

С чым жэ будуть млыночкы…
Го! Так с чаём жэ, Коць!
Мы ж ны пЕмо ны й соды
Пырыд тым ек кудой.

И мы зйиздыв до пойизда.
Там магазин крутой:
Выбырай шо вжэ хочыця,
Но давай 100 рублёв.

Ну, й смытаны пар бочычок,
Сыру з маслом на стол.
А иначый браточок вам
Шэ й помые вас, што ль?

Да й пошлы байкы – прошлэе
Помытае липш хто,
Хто Весы цип выровкыё
Но обмотвае добр.

Гэто ж трэба, бульбовцэв вин
Защыщае мни, Гром!
Да воны позатрощвалы
Вэсь дыржыньськый наш род!

Так шо Бульбу Бандэра сам
На гору да на хвой.
А прышла влада лепшая?
Всих в Сибир, хто с конём!

Иш, вин гонды з Амэрыкы
Понавозыв станков!
И зламав дид жылезкы фсе,
Шо ёго брат прыпёр.

Гэтак вот самы крэпкыйи
В нас на Етвызи в скот,
Хто шэ трохы хоть клэпочку
Збыв яку сам з дубков.

Да, булы в нас Саветы!
Партизан ны було:
Дай но сала да хлебка
Да коровку з бычком.

Всэ бандиты да зброд.
А ты каж, бульбашом
Був Вакулин оно!..

Ладно-ладно! Потом
Роскажу шэ про клады в болотах.
Залядынне, Корсыны, Мохро…