Тузэ йорэк

Рябина Хат
Тузэ икэн йорэк эрнулэргэ
Тузде йорэк ялгыз калуга
Тибэ эле,яшим диеп хаман
Карамыйча алу, талуга!

Тузэ икэн йорэк авыр сузгэ
Тузэ жилгэ, ачы сагышка
Йорэк эле кочен югалтмаган
Мен рэхмэтле хаман язмышка!

Тузэ эле йорзк давылларга
Тузэ туздырганда доньянны
Кайдан микэн узенэ кочлэр таба
Белми эшлэгэндэ ал, ялны.

Тузэ йорэк авыр юл уткэндэ
Яулаганда биек урлэрне
Тешен кысып тузэ , дэшми йорэк
Яшькэ тулган чакта кузлэре.

Тузэ йорэк газиз балаларын
Рэнжетерлек сузлэр эйткэндэ
Эрни йорэк, тик сиздерми генэ
Туган яктан кабат киткэндэ.

Тузде йорэк хыянэт ачысына
Кискэн чакта телеп бэгырьне
Яраланган коштай бэргэлэнде
Белмэгэндэ якынын  кадерне

Тузэ икэн йорэк гомер буе
Утта янып , батса да суларга
Эрнулэргэ куз яшен курсэтми
Куптэн ойрэнде ул еларга....

Туз йорэгем, берук ашкынма син
Тормыш матур, килэ яшисе
Сабыр гына тип син, тыныч кына
Эшлэр бик куп эле, эшлисе.