Не смiтили роками

Корнейчук Пётр Ефимович
***
Не смітили роками, не скиглили,
Не тяглась до чужого рука.
Та чомусь роздивитись не встигли ми,
Як підступний сусід ошукав.
Від жадоби людської скаженої
Розпочата жорстока війна,
Бо Господь береже береженого,
А довіра — пекельна ціна.
Не знайшли розуміння між мовами,
Поділили на захід і схід —
Україну, новими оковами,
Щоб здійснити кривавий похід.
Ненависне російське збіговище
Кровожерливих чорних щурів,
Розв'язало убивче видовище:
Ліліпут остаточно здурів.
Гинуть люди, держави руйнація,
За відлунням запеклих боїв.
Так гартується воля і нація,
Ми здолаєм усіх ворогів.
Сонце правди зійде перемогами,
В посивілих від горя полях,
І сльозою впаде над порогами,
Де звитяги карбується шлях.

26.08.22