Спливае час

Алла Дядык-Кузнецова
Спливає час, відведений на літо.
Шугне в минуле зелені краса.
Впаде під ноги яблучко налите,
Синішими ще стануть небеса.

Вгамується нещадна літня спека,
Прозорості повітря набере,
У вирій вже збираються лелеки,
Осінній щем у горлі аж дере...

Яка вона у цьому році буде?
Така ж красива, як була торік?
Чи витримають осінь зИмну люди?
Чи захист дасть іконка-оберіг?

Я сподіваюсь, як завжди, на краще:
Все добре буде в нашому краю.
Господь не кине нас на призволяще,
Відстоємо свободу ми свою.

І сонце українське посміхнеться
Розтерзаній та стомленій землі,
І час життя нового розпочнеться
У кожному містечку та селі.

Здійсняться всі священні заповіти,
Прекрасну долю вишиємо ми.
Щасливі та здорові наші діти
Ніколи більш не знатимуть пітьми.

26.08.2022.