Мне снятся сны о мирном небе...

Ирина Шаповалова 2
Видео на YouTube канал "Ирина Станкевич"

Мне сняцца сны аб мірным небе
Ў аблоках белых абразоў,
Аб спелай ніве з пахам хлеба,
Аб ізумрудах берагоў,

Абняўшых шчыльна стужкі рэчак
І вочы сінія азёр,
Дзе казкі дзіўныя дарэчы
Апавядае стары бор.

Мне сніцца, як свае галіны
Ружова-белы песціць сад,
Гняздоў’е над вясковым млынам,
Нязграбны клёкат буслянят.

Суквецця белыя рамонкаў,
Блакіт валошкавых лугоў,
І хараство старых маёнткаў
Ля новых светлых гарадоў.

Мне сніцца чуласць ў захаванні,
З усмехам твары ў тым краю.
Ў адзінстве, мірным існаванні
Я бачу спадчыну сваю.