Даеу абон ног мае фыны федтон

Татьяна Плити
Даеу абон ног мае фыны федтон,
Аецаегдзинады хуызаен уыд ,
Цыма мае заердаейы тас федте,
Аемае йае уарзт уаелаемае схызт.

Маенмае аербацыдтае ды фыны,
Аемае дае фаестае сайдтай маен,
Куыд зилы дидин хуры тынмае,
Дае фаестае амондмае цыдтаен.

Гаелаебу рухсырдаем куыд тырны,
Фаелае йае маелаетмае таехы ,
Мае уд йае баеттаентае аехсыны,
Даеумае йае афтае тынг фаенды.

Аез райхъал даен, мае фын фаецыдаер,
Фаелае цыма аецаег уыди:
Хъуыстон нырма дае къаехты уынаер,
Дае рухс ма дардгомау зынди.