Успение

Ирина Юрчук
Успіння

Ремствування, шепотіння,
Подихи сповідальні.
Встигнути б до Успіння
Виспіти сподіванням.
Виспівати молитву,
Висловити прохання.
Вихолостити гонитву,
Виколихати кохання.
Впоратися з ваганням,
Мрію знайти в твердіні,
Вибрати мить негайну,
Відліку точку: нині.
Товп вгамувати гамір,
Скласти докупи намір,
Напрям, стежину дану,
Сили на подолання,
Право на володіння
Світлом, щоб волю мати…
Встигнути б до Успіння:
– Змилуйся, Божа Мати…

– Вір, – промовляє, – сину,
В Господа і Людину.
Вір в непохитне Небо,
А головніше – в Себе.
Хліба кладе в торбину,
Хрестить в напутті спину:
– Йди, не спіткнись, дитино…
На волоску від кромки,
В кроці до зубожіння,
Геть відганяє круків
Стелить на шлях соломки,
Гасить земне тяжіння
І підставляє руки.