мир

Яна Ганчерёнок
Заусёды чалавек жадае
Мiрнага неба над галавой
Каб бомбы ноччу не лята i
Пад вокнам кабi не хадзiу канвой

Заусёды чалавек жадае
Бацькi каб былi жывы и здаровы
Каб у вёсцы чалавека сустракалi
Яго жывёлы - конi i каровы

Заусёды чалавек жадае
Каб у мiры жыли яго дзецi
Каб жыццё было вельмi доугiм
Каб узрывы не гучалi дзесьцi

Якiя мэты у галаве             
Кожны дзень ён сустракае               
Таго ж сапраудны беларус               
Заусёды сваiм сябрам жадае.