Падарунак

Николай Кривуша
Які сення день цудоўны,
Як мне хочацца гуляць.
Будуць спевы, будуть пляскі -
Толькі б мне не перабраць.

Выйду я ў поўдзень з хаты,
Бо зрання батва гудзіць.
І пайду я к дому сябра,
Дзе сягоння будзем піць.

Вось ужо і сонца села,
І ідуць з палёў каровы.
Сябр яшчэ стаіць стаўбом,
Ну а я ляжу гатовы.

Гэта дрэнна справа – піць.
І пагэтаму кажу вам:
"Хопіць нам ужо губіць
Што дано ад веку дарам".