Тропарь мученице Вассе с сыновьями

Иван Валерьев
Днесь торжествует Церковь Христова,/
приемля матерь о чадех веселящуюся,/
яже яко царствию тезоименитая,/
Царственней Троице равночисленныя породи./
Сии мучителей не убоявшеся,/идолы их оплеваша,/
и за Христа во главы усечены быша,/ на небесех водворившися./
С ними же и мы свеселимся, во умилении глаголюще:/
Троицы поборницы Вассо, Феогние, Агапие и Писте,//
молите милостивого Бога, даровати нам спасение и велию милость.