Роберт Геррик. N-39 Его мольба

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(N-39) Его мольба

Коль я дойду до скудости такой,
Что буду по домам ходить с сумой,
Дай сил, Господь, Тебя мне в бедстве том
Всем сердцем чтить – не только языком.
Тот лжив, кто христарадничать готов,
Не почитая Дателя даров.


Robert Herrick
39. His Petition
 
If warre, or want shall make me grow so poore,
As for to beg my bread from doore to doore;
Lord! let me never act that beggars part,
Who hath thee in his mouth, not in his heart.
He who asks almes in that so sacred Name,
Without due reverence, playes the cheaters game.