Мае сагъаестае

Татьяна Плити
Маенаен ды никуы загътай уарзын,
Ныхас нае лаеваердтай маенаен,
Сразы дае мае уарзтаей райсын,
Аеппын дае каед нае хъуыд, уаеддаер.

Маенг ныфсытае аедзух лаеваердтай,
Маен даер дзы иу хорз хай фаеци,
Аеви мае асайдтой мае саенттае?
Аеви фаесайдтон аез маехи?