Чарх

Марьям Алискерова
Чарх элкъвезмач къуьруь хьанва дергесар,
Гьазур жезмач,векьер ягъиз,кьаз гъиле.
Килигзава,яргъарай гъил таз пеле,
Дегишариз гьарда вичин адресар.

Мал хуьз кlан туш,дергес амач герекни,
Векь ягъайд я, зи бубади-малимди.
Югъ-къандавай уьмуьр жечни лигимди,
Зегьмет акурд,хьанва хуьре гьелекни.

Я устlардин ван ийизмач кlутади,
Элкъуьр тавур чархни я мад ифидач.
Хкуналлай дергесдик кьал хкlидач,
Элкъуьрда жал девирдин чарх гьавади?