Прыпякае лета

Мария Мучинская
Пяшчотна лета прыпякае,
Вясёлкаю рассейвае праменi.
Здалёку восень нам гукае,
Вясеннiя рыхтуе ўжо адзеннi.

Яскравай зоркай зрэдку скачаць,
Як пацеркi, пажоўклыя лiсточкi.
Зрумянены, паспелы, смачны
Пладовы пах вiтае з вецярочкам.

А лета напаследак жменяй
Цяпло, як фея, лье у родным краi.
Стрымаць спрабуе час, напэўна,
Блукае па лугах, лясах i ў гаi.

Задобрыць нас мяркуе лета,
Спужалася, што наступае восень –
Падобна лёсу чалавека:
Шукаем сонца, як закрылi ўцёсы…