Наша сонца

Мария Мучинская
Наша сонца ў нашым сэрцы,
Ды настрой, падобны хмарам,
Заварочвае у цернi,
Аддае у мiр сансары.

Круцiць карма сваё кола,
Затухае сонца, блякне,
Толькi розум, прага волi,
Зорку ўбачаць у тумане.

Сонца выйдзе з-за кулiсы,
Абарвецца круг сансары.
Мiласэрдным, лiтасцiвым
Стане сэрца без заганы.

Злiтуемся над сабою,
Не затушым ў сэрцы сонца.
Каб нашчадкi сваю долю
Не клялi i днём, i ночкай.