17 сентября 2022

Галина Максимова 6
Сімнадцятий день вересня! Це для Поліг
Щаслива й вікопомна дата -
Фашиста-німця - в шию, за поріг
Погнала армія і кожна  наша хата!

Раділо місто співу гучномовця,
Зібрався люд на площі і ... кричав!
Прекрасний день в осінньо-жовтім сонці
Таку щасливу звісточку прислав!

Це в році сорок третьому було,
Та є ще свідки радісних подій!
... Чому сьогодні небо загуло?
Чому його шматує хижий змій?

Десятки літ виношував ідею
Сусіда, наш "брательник", наш "старшой" -
Он возомнил себя мессией-панацеей -
Разрушив МИР и отобрав покой...

Не чути Голосу рідненького містечка,
На площу глянеш -- душу запече,
Невпинна біль пронизує сердечко,
Розрає хто...обійме за плече?

Пологівчани рідні мої, милі!
Тримайтеся разом в цих бідах і живіть!
Прийде той час і на високій хвилі
Злетить одна прекрасна Благовість!

Але це буде інша краща дата -
Свободи Перемога -- на Життя,
Її здобуде Україна-Мати -
Давайте вірити у світле майбуття!

... 17 вересня... Це все-таки те свято,
Яке ми пам'ятатимем завжди!
Хай буде сонячним і щедрістю багатим
Цей день прийдешній через декілька годин!