Э. Дикинсон. 1433. Как хрупки нашей Веры

Валентин Емелин
Как хрупки нашей Веры
Опорные Столпы –
Какой бы Мост – колеблясь – нёс
Груз этакой Толпы.
Он стар как Бог – который
Его постройкой горд –
И послан Им с проверкой Сын –
И тот сказал: он твёрд.

(с английского)


Emily Dickinson

1433

How brittle are the Piers
On which our Faith doth tread –
No Bridge below doth totter so –
Yet none hath such a Crowd.
It is as old as God –
Indeed –‘twas built by him –
He sent his Son to test the Plank –
And he pronounced it firm.