Борцям оун-упа

Павло Гай-Нижник

          БОРЦЯМ ОУН–УПА

Їх імена не карбували злoтом,
Їм мармурові не клали хрести.
Вони писали кровію і пoтом
Свої наймення в земляні листи.

Їх Бог карав за те, що вище нього
Вони тримали свій стражденний Край,
Вони й грішили лиш задля святого,
І хто ще зна, чи впали вони в рай.

Не боячись безславного загину,
У прірву кидали непрoжиті роки
Ті, котрі ніжили й леліяли Вкраїну,
А доля їх кохала навпаки…

                Павло Гай-Нижник
                7 липня 1991 р.