Басня. Полiцiянт та Селюк

Юджин Папуша
До селюка прийшов поліціянт,
щоб перевірити поля;
чи не росте там наркота?

Селюк людина був проста,
сказав: дивись поля, крім одного!

Поліціянт нагримав: Ще чого!

Ти що тут верзеш, селючок?!
І ткнув йому під ніс значок:
Я маю тут усі права!
Я голова тут над всіма !

Селюк погодився: Давай!
Роби що хочеш, поліцай!

За 5 хвилин роздався крик -
за поліцейським гнався бик!

Лунало полем: «Поможіть!»

Селюк у відповідь кричить:
«Значок бику свій покажи!!!»

Мораль у басні отака:
Значок не діє на бика -
він бачить дурня здалека!

А наш українець-тілець
як роздратується вкінець -
розірве дупу до яєць!
І будь –кому тоді п%здець!