Тар аехсаев

Татьяна Плити
Тар аехсаев. Каемдаер аембаехсы
Мигъты  фаестае маей.
Талынг рудзынгаей фаелгаесы-
Рухсы цъыртт дзы наей.

Сагъаес мын мае базыл бады,
Асырдта мае фын.
Аемае тар аехсаевы ахсты
Уарзоны мысын.

Хъарм хуыссаены ,чи йае зоны,
Уый фынаей каены,
Аемае хуыссаеджы дыргъдоны
Фыны маен уыны.

Каенае та аендаер, мае хъыгаен,
Адавы йае фын.
Ног та  сагъаестаей фаетынг и
Заердаейаен йае зын.

Фесаеф, сагъаес ,мауал маем цу,
Бауадз мае фынаей.
Райсом маем мае рудзынджы цур
Ногаей худдзаен маей.