Перехоплення з линий фронту

Мара Флоринская
Перехоплення розмов з ліній фронту.

(Варіант російською див. нижче, після оригіналу)

У листах, підперезаних смертю,
Думка в крапках-тире стара
Телеграфом – душі відвертя
В розумінні, що все це – гра
Зла з добром. А добра – з брехнею:
Боротьба нескінченна з нею
У безглуздості безпуття...
Вихід де з цього небуття?
Перехоплення з ліній фронту,
Куди звезені на забій
Твердосердям своєї влади
Люди... Люди? Чи не-людИ?
Там ганьба у програній битві
З Україною. Безповоротність...
Де трасує, як кулі, змістом
Голос істини. У пустотність?
Вже знеструмлений розум страхом
Всепроникливим. Серцю лячно.
Розуміння нема. Але прахом
Розсипається світ незрячий,
В міфології ілюзорній,
Де омана з карток ігорних.

29.09.2022

**********************
Перехват разговоров с линии фронта.

В подпоясанных смертью письмах
Шифром точками и тире –
Телеграфные истины мысли
В бесконечной большой игре
Зла с добром, откровения с ложью:
По бессмысленности бездорожью,
От отчаяния – к изначалью...
Выход где? Ужель опоздали?
Перехваты с линии фронта,
Куда гонят народ на убой
На позорный проигранный бой
С Украиной. Бесповоротно...
Смысл трассирует днем и ночью,
Будит разум, что обесточен
Всепронзающим мутным страхом.
Понимания нет. Но прахом
Рассыпается мир игорный
Мифологии иллюзорной.

29.09.2022