Тынычлыкта булсын ж, аныгыз!

Римма Сагадеева
Спокойствие и терпение -
это величайшее проявление внутренней силы...
Бенджамин Франклин

Кин,эшем бар: ни генэ булса да,
Тынычлыкта булсын ж,аныгыз!
Эчтэгене чайпалтмый, тукмичэ
Тузем, сабыр булып калыгыз!

Йозлэрегез хэрчак  ачык булсын,
Куркэм, гади булып калыгыз.
Стрессларны чыдам уздырыгыз,
Эш табиб ул: эшлэп  арыгыз.

Кызыксынучанлык бик файдалы,
Кирэклене укып табыгыз.
Шул вакытта сойлэм, уйларыгыз
Буш булмаслар, белеп калыгыз.

Угет-гаеплэрдэн ерак булыйк,
Тормыш булгач абына барыбыз.
Ярдэм кулы сузасыгыз килсэ,
Догагызда  гына калыгыз.

Уткэннэргэ килсэк, яши-яши
Югалтуга  дучар  барыбыз.
Ин, мохиме: ни генэ булса да,
Тынычлыкта булсын ж,аныгыз!

4 октябрь, 2022 ел