Без тебе

Алена Васильченко
Без тебе - тиша голосна
до болю в голові.
Без тебе - схована весна
у хащі лісовій.
І день - за рік або за сто.
І наче на біду -
Мільйони кволих пелюсток
у нашому саду... 
Без тебе - мряка на душі.
І гримає з небес.
І я шукатиму в дощі
по крапельці тебе.
Без тебе - крига на воді,
і шкіриться зима.
І я боюсь, всього й завжди,
якщо тебе нема...
Без тебе - засинає ліс
і небо сипле сніг.
Мені без тебе жовтий лист
вкладається до ніг.
І божеволіють моря:
до ран, до сліпоти.
І світ - не світ, і я - не я,
якщо не поряд ти.