Якщо i плакати, - то тiльки перед Богом

Ален Мак
               

Якщо і плакати, - то тільки перед Богом,
Слабкою бути розкіш в цьому світі.
Від всього злого, що чатує за порогом,
Волію дім свій і родину захистити.

Душа розпластана і Всесвіт на долоні,
І я для Всесвіту прочитана до йоти,
Приховую хіба що срібло в скронях,
Та сльози й біль у дні важкі скорботи.

А щастя, кажуть, треба заслужити,
Неправда, ми народжені для щастя.
За вчинки - право тільки в Нього осудити.
Отож за прощенням до Нього, й за причастям.

Серед людей я слави не шукаю ,
Знайдуться ті, що з присмаком обсудять.
Нажаль, вже багатьом не довіряю,
Нехай в своєму злому світі блудять.

Я зрозуміла істину банальну,
Немає потім – зараз і сьогодні.
Не ждіть до завтра, щоб зізнатися в коханні,
Даруйте ніжність світу, це природньо.

У нас є все, можливо навіть більше,
Ніж заслуговуєм, за це молюсь завжди,
Та щоб війна закінчилась скоріше…
Й додому поверталися сини….

Серпень 2022