Вось и верасень прыйшоу

Людмила Воронова Супрун
верш для дзетак

Вось і верасень прыйшоў!
Кліча дзетак школа.
Абдымае гурт буслоў
Выспу пожні голай.

Пасумнелі сад і бор,
Вішня лісце губіць,
Месяц выплыў у дазор,
Зорачкі галубіць.

Пахне дымам і кастром,
Солнца дыск згарае…
Птушка восені крылом
Нам здаля махае.