Ты меня не поймаешь!..

Умиджон Шарапов
Ты меня не поймаешь!
Зачинается триллер.
Зубья пообломаешь,
Не поджаришь на гриле.
Не затянешь во чрево
Наподобие криля.
От меня до «плачевно» –
Бесконечная миля.
Ты – усталость металла,
Я – летучесть эфира.
Разложись до метана
В прахе этого мира!

Глупый Левиафашка!
Тут не кашка-малашка.
Явно – твёрдая пища.
Мой костяк – стихоостов.
Незадачливый сыщик,
Не ищи на погостах,
В поле после покоса
Или на пепелище.
На письме без изъяна
Проступаю неявно.
Я – пылинка, былинка
Театральных подмостков.
Капля, градинка, льдинка –
Мой спасительный остров.
Сокрушаться не будем.
Я порадуюсь буре,
Как песчинка в овраге –
Очистительной влаге…


Ти мене не зловиш!
 Починається трилер.
 Зуб'я поламаєш,
 Чи не підсмажиш на грилі.
 Не затягнеш у черево
 На кшталт криля.
 Від мене до «плачевно» –
 Нескінченна миля.
 Ти – втома металу,
 Я – леткість ефіру.
 Розклади до метану
 У пороху цього світу!

 Дурний Левіафашка!
 Тут не кашка-малашка.
 Очевидно – тверда їжа.
 Мій кістяк – віршів.
 Невдачливий детектив,
 Не шукай на цвинтарях,
 У полі після косовиці
 Або на згарищі.
 На листі без вад
 Проступаю неявно.
 Я – порошинка, билинка
 Театральних підмостків.
 Крапля, градинка, крижинка –
 Мій рятівний острів.
 Скрушуватись не будемо.
 Я порадуюсь бурі,
 Як піщинка в яру –
 Очищувальної вологи.