Латаття

Ирина Юрчук
Латаття

Гаснучи, злітають
Ластівки багаття.
Темряву латають
Ліхтарі латаття…

Зорі озерові,
Очи світлозорі.
Сповнене любові
Яблуко прозоре

Наливне медове
Місячне маріння.
Сяйво бурштинове
У небесній скрині.

А серед латаття
Напівсонну тишу
На озерній гладі
Чапелька колише.

Скрипнуло весельце,
Забарився човник.
Мерехтливе серце
В ніч пірнає чорну.

Тількі б зірка квітла,
І під колисанку
Залучало світло
Небо до світанку.