Фаецаейцыдтае

Татьяна Плити
Фаецаейцыдтае, аез та дае фаестае кастаен.
Зылдысты алыхуызон фарстатае маенмае.
Аемае уыди аеппаеты саейраг фарста,
Цаемае фембаелдтаен ае даеуыл? Цаемае?

Мае цард уыди аенаедымгаеджын денджыз,
Ныр та у иууылдаер аеппаетаей карздаер уад.
Йы  уылаентае уый куы баерзаендтаем фехсы,
Аемае та 'рхуыссы иу цасдаер аенцад.

Аецаегаелон цаемае ысваеййы хион?
Ацаегаелонаей баззайыс ды та.
Цаемае ыскаелы заердаейаен йае пиллон,
Дае уарзонаен йае заердае их куы уа?

Фаецаейцыдтае...Нае фаекасттае фаестаемае.
Мае фарстатаен ды даер нае радтай дзуапп.
Аермаест зылдысты халаеттае мае саермае,
Аемае сындаеггай заеххыл мигъ сбадт.