На ростанях Любовi - 18 -

Виктор Шатило
"Бі моль", - гукаў вышыня!..
Маіх памкненняў, слоў, вага блуканняў;
Цячы, сузор'е: цень начных вітанняў;
І - ўваччу зара - дотык дня;
       Душа скразная, - лёсавы двубой;
       Ды, раней, паветрана кружляе.
       Бяздзея ўстрывожыць, а чапляе!
       Масткі - ўжо: дзень прыйдзе вясной!..
О "бі моль"... На замеці Любві.
Сняжніцы. Выпрамляю крылы.
Іначай унікнуць знакі, зіркі сілы, -
Не ўнікаць бясслаўна ў любві!..
       Дзьме вечны сівер. На вечную любоў.
       Дрог. Прэ. Падэшвы пераплавіў
       Моцны ступак, а гік рэха славіў.
       Мір, - свет, - не з велічы рабоў!..
Вярбальнага кахання ззянне! Ззянне!
Так колас шашу ўзрыў мяжой...
Пагойдвае на шашы чужой -
Зерне. Рыска коласу цяпер - ваганне.
       Я - насуперак усяму - ляплю!
       Тут вузлы. Вызначэнняў мала.
       Плац паўстане, - музыка паўстала
       Агонь адкаркаваць, які "люблю"!..