Краса. Ганна Супруненко

Ольга Кайдалова
Облуплена, обiдрана хатина,
Блiда i некрасива в нiй дiвчина...
Не хочу поглядим дивитись безнадiйним -
Красу чуттям шукаю невпокiйним.

А що як серце золоте в дiвчини?
О, тодi гарно, мабуть, в тiй хатинi,
Як у раю розкiшному, прекрасно,
Приемно, свiтло, радiсно i ясно.

Здаеться першою красунею дiвчина,
I стала пишною облуплена хатина...
-----
"Красота" Ганна Супруненко (Галина Стелецька)

Облуплена, ободрана хатина,
Бледна и некрасива в ней дивчина...
Глядеть не стану взором безнадёжным;
Если искать, всё обнаружить можно.

Вдруг сердце золотое в той дивчине?
Тогда красиво быть должно в хатине,
Словно в раю, роскошно и прекрасно,
Светло, приятно, весело и ясно.

Стоит, как первая красавица, дивчина,
И стала пышною убогая хатина...

23.10.2022