Остання мить краси

Галина Чехута
Уже ідуть останні дні жовтневі,
Так хочеться ловити кожну мить,
Запам'ятати роси кришталеві
І листя, що духмяністю п'янить.

Так хочеться вдихати аромати
Грибної прохолоди у лісах,
Грайливу павутинку упіймати,
Відчути теплий промінь на вустах.

Краса жовтнева вабить розмаїттям,
Та стрімко пролетить пора буянь,
І крони стануть голим верховіттям,
Безрадісним притулком сподівань.

Летить листва - осінній щедрий спадок,
Пливуть хмарки, частує неба синь…
Жовтневі дні хмільного листопада -
Остання мить прощальної краси…