Ноябрь

Татьяна Плити
Ноябрь
Ноябраен йае дараес  мигъджын ,
Хъаед дымгаетаей  ысбаегънаег и.
Сыфы аууон  уызын аембаехсти,
Къаевдайы зарджытае хъуысти.

Аергъаефсынц уалдзаегмае баелстае,
Сае баегънаегаей ныфсаермы сты.
Аеххаессынц цъуппытаей уаелаервтаем,
Фаестаемае  хаехтырдаем каесынц.

Таедзынаегмае куы фаелаеууиккой-
Лаевар сын къабатае уыдзаен.
Сыбар-сыбур та ног  каениккой,
Дыууае тулдзы, фаервимае каерз.