Има толкова много поезия...

Ирен Тодорова
„Има толкова много поезия,
между светофарите,  под опънатите жици…“ -
Гери Турийска „Когато живееш с котка“

Докато ме има в мислите ти, има поезия навсякъде –
в  ключодържателя,
на който си закачил ключа от квартирата,
в спомена за един пътеуказател,
в обърканите цветове на палитрата ми,
в измачканите сутрин чаршафи,
в сувенири  ревниво прибрани в стария скрин,
чай, в любима чаша от порцелан,
във всеки сълзлив  романтичен филм,
в миризмата на ябълка или банан,
в снимка, в песен, в ароматна  свещ,
в книга, цитат, многоточие, даже кавички,
в най обикновена някаква вещ,
в накацали по жиците птички,
в песента на морето,
запазена в раковина на шкафа,
в премълчаните думи,
в стъпките отекващи по паважа,
в сивата гъста мъгла,
в червената шипка самотна на клона,
в всяка отронена скрита сълза,
в смяната на сезоните,
в купето на влака,
в тунела, на моста, в метрото,
в самото желание да тръгнеш нанякъде,
в църковния кръст от сребро,
в някакъв таен сигнал,
от  двама създаден,
в топлия шал,
в опит за някаква  изненада,
в локвите от дъжда,
в чадъра с цветове от дъгата,
когато нежно в мислите си ме държиш,
тогава -
толкова много поезия има в душата  ми.


Колаж - Ирен Тодорова