Цариця Осiнь

Галина Чехута
Ходить Осінь, мов цариця,
Як вродлива чарівниця,
Трави золотом вкриває,
Ліс святково одягає.

Коли настрою немає,
Осінь дощиком лякає,
Листя жадібно зриває,
Потім знов, як сонце, сяє.

Непроста у неї вдача,
Тільки зла нема одначе,
Дні і ночі - на роботі,
Все життя її -  в турботі.

Золоті свої запаси,
Всі убрання і прикраси
Роздає усім без жалю,
Накриває вранці шаллю.

А в кінці свого сезону
Дасть напитися озону,
Зійде уночі із трону
І зимі віддасть корону…