Три тополи

Ирина Юрчук
#харків_незламний

Три тополі

Стигнуть зорі серед болі,
Туги, темряви, димів.
Заблукали три тополі
Між зруйнованих домів.

На порозі порожнечі
Черга згаслих ліхтарів.
Нахилився сірий вечір
Над дахами чорних прірв.

Між долонь прохань даремних,
Над плечима молитов
Вартові дерев недремних
Як незламності остов.

І лише одна надія,
Мов наживка на гачок,
Ще тремтить, полум'яніє
Поміж пальцями свічок.

Вийде місто в чисте поле,
Місяць вивудить на дні
Й заспіває: три тополі
Не вклонилися війні.


........
Фотохудожник Євген Новський
"Осінь трьох тополь"