Як ту осiнь полюбити?

Наталия Ехлакова
Як ту осінь полюбити
з частими дощами,
з темним небом,
з сірим вітром,
з понурими хатами?

Ще й вночі мороз,
зненацька,
може грюкнуть в двері
так, що зранку не впізнаєш,
що цвіло у сквері.

Так подумаєш...

А завтра-
тепле ніжне сонце
заглядає до покоїв,
у твоє віконце.

Золочені вишні ваблять,
хризантеми квітнуть,
листя жовте, пурпурове
стелиться по світу.