Фаеззыгон къаевда

Татьяна Плити
Уазал къаевда дысон бонмае уары.
Баелаесты бын сыфтаертае  аехсы.
Хъуызгаейае таедзы уый уаелхаедзараей,
Заеххмае та гуыбаргаенгае бырсы.

Афтае нхъаелы,заргаейае куы таедза,
Йе 'нкъарддзинад сусаег у маенаей.
Фаеззаег наеу аенаекаерон,аеваедза,
Зымаегаен аенае аерцаеугае наей.

Ис нае заеххыл алцаемаен йае раестаег:
Зымаегаен даер разындзаен каерон.
Быдырты цъаех-цъаехид дардзаен каердаег,
Арвыл та фаезындзаен арвырон.

Ногаей та наем фаеззаеджы зындзынае,
Хъусдзаен та дае зарджытаем сыфтаер.
Уаелхаедзаерттаей хъазгаейае таедздзынае,
Нкъард уыдзаен дае цаестаенгас уаеддаер.