Журбою пройнятi думки

Галина Чехута
Вже скоро день народження,
Та смуток огорта,
В душі - якесь оголення
І давить самота.

Не зможе вже зібратися
Уся моя рідня,
Не зможуть всі озватися,
Бо йде страшна війна.

Не може бути радості,
Коли спустілий дім,
Коли від невідомості
В душі - лиш холод зим.

Ніким весь день не зайняті
Стоятимуть стільці…
Думки, журбою пройняті,
Зведуть на манівці…