Шаби бороние туро медуздам. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Дар тирамохи умр бахри хушбахти

Шаби бороние туро  медуздам,

Ки то субхи он шаб бубинам бахте,

Бе пушаймоние  туро медуздам.



Чавониро намуда ёд дар хобам,

Зи дастат бигрифта, мекунам парвоз

В-аз он дарди дерин то шифо йобам,

Ба  борони сахар мешавам хамроз.



Чу борон бишнавад рози дили ман,

Бо савти фораму бо чак-чаки хуш

Хамегардад замоне хамдили ман,

Насозам то туро як дам фаромуш.