Хочу я, щоб ты була

Захар Зинзивер
Хочу я, щоб ти була,
як це сонечко, нетлінна,
щоб як квіточка, цвіла,
моя рідна Україна.

Щоб ніхто мене не вчив,
як мені потрібно жити,
чи той піп мене хрестив,
і кого мені любити.

Щоб ніхто мене не смів
дорікати словом з "недо"
і не лив свій негатив
на моє життєве кредо.

Щоб ніхто не відібрав
власність, землю і свободу,
та й щоб болю не завдав
ворог злий моєму роду.

Щоб околицею всіх
не звучала Україна,
але прикладом для тих,
хто не хоче на коліна

Перед варварством та злом,
віроломністю та хамством,
бід народних джерелом,
та брехні поганим царством.

Хочу я, щоб ти була,
як це сонечко, нетлінна,
щоб як квіточка, цвіла,
моя рідна Україна.