Аенкъард аемдзаевгае

Татьяна Плити
Аенаедзуапп уарзты басыгъди мае заердае,
Мае уд йаехицаен нал ары бынат.
Йае ныхаестаей мае асайдта йае фаестае,
Фаелае маенаен нае радта уый йае уарзт.

Аез та,аедылыйау, йае сау цаестытаем кастаен,
Аемае сае мидаег агуырдтон дзаенает.
Мае хъуыдыты иу арвырдаем фаераст даен,
Уыдтаен аез базырджын мае рухс саентты гъе уаед.

Фаелае аецаегдзинад баелиццтимае нае цаеры,
Ныссалдтаен аез йае цаестытаем каесгае.
Маенг ныфсытаей маенг ысуинаг аевзаеры,
Цаемаен фаесайдтон ае маехи?Цаемае?