Хьарм фаеззаег

Татьяна Плити
Хъарм фаеззаег Ирыстоныл аеркодта,
Тавы заердае хурбонты лаевар.
Бур сыфтаертаей гауыз заеххыл скодта-
Цыма у сызгъаеринаей йае буар.

Арвы тыгъдад денджызау цъаех-цъаехид,
Урс мигътае дзы сабыр ленк каенынц.
Мырткаейаен йае гагатае сырх-сырхид
Бур сыфты хсаен стъаелфытау зынынц.