Сумний ювiлей

Галина Чехута
А день сьогодні хоч і хмарний,
Та не сумний.
Деінде листопад янтарний
Чекає сни.

Вже майже облетіло листя
І всюди сплін,
Та дивна велич падолиста
Жене полин.

Бадьорять вранішні морози.
А перший сніг,
Що ліг так затишно на лози, -
Як оберіг.

В цей день і я стрічаю свято:
Мій ювілей,
Та вітер шепче, що у хаті
Нема гостей…

Все відняла війна триклята:
Від снів до мрій…
Душа незгодами розп'ята,
У серці - біль…