ЗУЛ

Намик Фарзалиев
Хъипи пешераллаз авахьзава зул,
Пешер яраб зулун гъелер ятlа жал?
Кьуьзуьда цигьизва, гъиле верхин кул -
Гаталай аламай гелер ятlа жал?

Амач накьан чими гьавайрин демер,
Зулун къайи нефес куьрс хьанва цавай.
" Атанва, килиг заз куьн, хъвамир, немер,"-
Лугьуз я зул, вичел ашукь хьанавай.

Чил хъипи, цав рагъу, тlебиат чlулав,
Чlус гайтlа ишеда гьалчlнавай гьава.
Бязан гьисзава на, гуз чиниз къилав,
Агъвазва чими гар - гад я катзавай.

Таран са пай кьецlил чуьхвелдал билбил,
Ама пагь атlана, вуч хъийин течиз.
Налагь накьандалди кьурд туш манид зил,
Цуьк амач, багъ амач, ама вич - вичиз.

Инсанни гьа икlа атlугъда гьар зул
Атайла - сакlани ам жедач вердиш.
И зул лап фад хьана, рикlера тваз фул,
Яракьрин ванери кутаз лап тешвиш...
02.10.2022