Нам продовжили

София Бижко
Нам продовжили ніч серед світлих днів
Тільки сум на обличчях не личить
Ми навчилися бачити в темряві,
Відчуття розрослися десь втричі.

Відключали зв’язок, щоб ми не могли
Запитати в батьків «Як там справи?»
Подивились з минулого ряд світлин,
Там ми інші, без впливу обставин.

То жалілись на втому від балачок,
То в новинах літали думками.
Зігрівались не тільки вогнем свічок
А і добрими серцю словами.

Коли холодно в хаті і все не так -
Там десь хлопці в окопах узимку.
Як країни чекають вже на свята,
Ми чекаємо мир під ялинку.