Сусаеггаг

Татьяна Плити
Аив дидинтае 'нкъараентае раевдауынц.
Раесугъд дуне нае хъуыдыты гуыры.
Дидинкъуыбаерттае  уалдзаеджы аефтауынц,
Заелджын  зарджытае раст цыма ысты.

Алаемаеттаг аердз  аез заердаейае уарзын,
Йае таергаейттае даер уарзын уымаен аез.
Хъуынтъызбон мигътае арвгаераетты тайынц,
Аез та аедзаемы а'мдзаевгае фыссын.

Мае сусаеггаг аергом каенын дае разы,
Даеумае каей судзын уарзты тыны аез.
Гаелаебуйау паер-паер каенын фаеразын,
Даеуаен зарын мае хъуыдыты аермаест.